Magne B6-fiole buv. x 10-Sanofi Romania
Produs OTC
-
Producator:
SANOFI
-
Prezentare:
10 fiole buvabile
* Preturile afisate pe site sunt valabile doar pentru comenzile online, preturile din fiecare punct de lucru putand varia.
Descriere
Indicatii
Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu.
Asocierea unora dintre următoarele simptome poate indica un deficit de magneziu:
- nervozitate, iritabilitate, anxietate uşoară, fatigabilitate trecătoare, tulburări minore de somn;
- manifestări de anxietate, cum sunt: spasmele digestive sau palpitaţiile (la pacienţii fără afecţiuni cardiace);
- crampe musculare, parestezii.
Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome.Mod de utilizare
Adulţi şi adolescenţi: doza uzuală este de 3 - 4 fiole Magne B6 pe zi, fracţionat în 2 - 3 prize, administrate în timpul meselor.
Copii cu vârsta peste 1 an (cu greutate corporală peste 10 kg): doza uzuală este de 10 - 30 mg magneziu-elementar/kg şi zi (0,4-1,2 mmol/kg şi zi), respectiv 1 - 4 fiole Magne B6 pe zi, fracţionat în 2 - 3 prize, administrate în timpul meselor.
Mod şi durată de administrare
Conţinutul fiolelor trebuie diluat într-o jumătate de pahar cu apă.
Durata obişnuită a tratamentului este de o lună. Dacă simptomele nu se ameliorează după o lună de tratament, nu este utilă continuarea acestuia.Ingrediente
O fiolă (10 ml soluţie orală) conţine lactat de magneziu dihidrat 186 mg, pidolat de magneziu 936 mg şi clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 10 mg.
Conţinutul total de magneziu elementar al unei fiole este de 100 mg (4,12 mmol). Excipienţi: o fiolă de 10 ml conţine metabisulfit de sodiu (E 223) 15 mg.
Pentru lista tuturor excipienţilor va rugam consultati prospectul.Precautii/Restrictii
În cazul asocierii deficitului de calciu, se recomandă ca primă măsură, în majoritatea cazurilor, corectarea deficitului de magneziu înainte de a începe administrarea de calciu.
În caz de insuficienţă renală moderată, sunt necesare precauţii, pentru a se evita riscul de hipermagneziemie.
În caz de infecţii urinare cu creşterea eliminării fosfaţilor urinari, nu se recomandă administrarea de magneziu deoarece există risc de precipitare a fosfaţilor amoniu-magneziu. În astfel de cazuri, este necesară rezolvarea infecţiei urinare, înaintea iniţierii oricărei terapii cu magneziu
Principalul efect al abuzului cronic de piridoxină este reprezentat de neuropatia axonală senzorială, care poate să apară dacă sunt administrate doze mari de piridoxină pe o perioadă lungă de timp (câteva luni sau, în alte cazuri, ani). Simptomele includ: parestezii şi tulburări de echilibru, tremor la nivelul extremităţilor şi ataxie senzorială gradual progresivă (dificultăţi de coordonare). În general, efectele sunt reversibile după întreruperea expunerii. Doza la care această neuropatie periferică se produce este controversată.
Magne B6 conţine metabisulfit de sodiu (E 223). Poate determina rar reacţii de hipersensibilitate grave şi bronhospasm.