Dulcolax 5mg drj x 30 (Sanofi)-CIM
Produs OTC
-
Producator:
SANOFI
-
Prezentare:
30 drajeuri
* Preturile afisate pe site sunt valabile doar pentru comenzile online, preturile din fiecare punct de lucru putand varia.
Descriere
Indicatii
Pentru tratamentul constipaţiei.
Pentru pregătirea procedurilor diagnostice pre- şi postoperator şi în cazurile care necesită facilitarea evacuării colonului.Mod de utilizare
Dacă nu este prescris altfel de către medic, sunt recomandate următoarele doze:
Tratamentul constipaţiei:
Adulţi
1-2 drajeuri gastrorezistente Dulcolax 5 mg (5-10 mg bisacodil) pe zi.
Se recomandă începerea tratamentului cu cea mai mică doză. Doza poate fi ajustată până la doza maximă recomandată pentru a produce scaune regulate. Doza maximă zilnică nu trebuie depășită.
Copii și adolescenți Copii cu vârsta > 10 ani
1-2 drajeuri gastrorezistente Dulcolax 5 mg (5-10 mg bisacodil) pe zi.
Se recomandă începerea tratamentului cu cea mai mică doză. Doza poate fi ajustată până la doza maximă recomandată pentru a produce scaune regulate. Doza maximă zilnică nu trebuie depășită.
Copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 10 ani
1 drajeu gastrorezistent Dulcolax 5 mg (5 mg bisacodil) pe zi. Doza maximă zilnică nu trebuie depășită.
Copiii cu vârsta de până la 10 ani sau mai mici, care suferă de constipaţie cronică sau persistentă trebuie trataţi numai conform indicaţiilor medicului.
Pentru pregătirea procedurilor diagnostice şi preoperator
Pentru administrarea bisacodilului în vederea pregătirii pacientului pentru proceduri diagnostice, în tratamentul pre-sau postperator şi în afecţiuni care necesită facilitarea evacuării colonului, Dulcolax trebuie administrat numai sub supraveghere medicală.
Adulţi
Pentru a realiza evacuarea completă a intestinului se recomandă 2 drajeuri gastrorezistente (10 mg) dimineaţa şi 2 drajeuri gastrorezistente (10 mg) seara şi un supozitor în dimineaţa următoare.
Copii și adolescenți
La copii cu vârsta de 4 ani și peste se recomandă 1 drajeu gastrorezistent (5 mg) seara şi un laxativ de uz pediatric cu acţiune imediată (de exemplu un supozitor) în dimineaţa următoare.
Mod de administrare
Se recomandă administrarea drajeurilor gastro-rezistente seara, pentru ca evacuarea colonului să se producă în dimineaţa următoare. Drajeurile gastrorezistente trebuie înghiţite întregi cu o cantitate adecvată de lichid.
Drajeurile gastrorezistente nu trebuie administrate împreună cu produse care reduc aciditatea tractului gastro-intestinal superior, cum sunt laptele, antiacidele sau inhibitori ai pompei de protoni, pentru a nu dizolva prematur învelişul enteric.Ingrediente
Fiecare drajeu gastrorezistent conţine bisacodil 5 mg. Excipienţi cu efect cunoscut: lactoză monohidrat, zahăr. Pentru lista tuturor excipienţilor va rugam consultati prospectul.Precautii/Restrictii
Similar tuturor laxativelor, Dulcolax nu trebuie administrat zilnic mai mult de 5 zile la rând fără a investiga etiologia constipaţiei prin diagnostic diferenţial.
Administrarea prelungită în exces poate conduce la dezechilibre hidrice şi electrolitice şi la hipokaliemie.
Pierderea de lichide la nivelul intestinelor poate provoca deshidratarea. Simptomele pot include senzaţia de sete şi oligurie. La pacienţii care suferă pierderi de lichid la nivelul intestinelor, la care deshidratarea poate fi periculoasă (de exemplu la pacienţi cu insuficienţă renală, pacienţi vârstnici) administrarea DULCOLAX trebuie întreruptă apoi continuată numai sub supraveghere medicală.
Pacienţii pot manifesta hematochezie (scaun cu sânge) care este în general uşoară şi reversibilă.
La pacienţii cărora li s-a administrat Dulcolax au fost raportate ameţeli şi/sau sincope. Detaliile menţionate în aceste cazuri sugerează că evenimentele pot fi corelate cu sincopa determinată de defecaţie (sau cu sincopa atribuită eforturilor din timpul defecaţiei) sau cu răspunsul vasovagal la durerile abdominale datorate constipaţiei, care fac necesară administrarea de laxative acestor pacienţi, dar nu în special a Dulcolax.
Un drajeu conţine 33,2 mg lactoză, rezultând un total de 66,4 mg lactoză pe doza zilnică maximă recomandată în tratamentul constipaţiei la adulţi si copii cu vârsta de peste 10 ani. În cazul examinărilor radiologice, va rezulta un total de 93,6 mg per doza zilnică maximă recomandată la adulţi.
Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Dulcolax este contraindicat la pacienţii cu ileus, obstrucţie intestinală, abdomen acut chirurgical incluzând apendicită, boli inflamatorii intestinale acute şi dureri abdominale severe asociate cu greaţă şi vărsături, care pot fi semne ale unei afecţiuni severe.
Dulcolax este, de asemenea, contraindicat în stări de deshidratare severă şi la pacienţii cu hipersensibilitate la bisacodil sau la oricare dintre excipienţi.