Buscopan 10mg drj x 20 (Sanofi)
Produs OTC
-
Producator:
SANOFI
-
Prezentare:
20 drajeuri
* Preturile afisate pe site sunt valabile doar pentru comenzile online, preturile din fiecare punct de lucru putand varia.
Descriere
Indicatii
Ameliorarea spasmelor tractului genito-urinar sau ale tractului gastro-intestinal. Ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil. Buscopan este indicat la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.
Mod de utilizare
Adulţi: doza recomandată este de 20 mg bromură de butilscopolamină (2 drajeuri Buscopan), de 4 ori pe zi. Pentru ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, doza iniţială recomandată este de 10 mg bromură de butilscopolamină (un drajeu Buscopan), de 3 ori pe zi. Dacă este necesar, această doză poate fi crescută la 20 mg bromură de butilscopolamină (2 drajeuri Buscopan), de 4 ori pe zi. Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: 10 mg bromură de butilscopolamină (un drajeu Buscopan), de 3 ori pe zi. Copii cu vârsta sub 6 ani Buscopan nu se recomandă la copii cu vârsta sub 6 ani datorită concentraţiei mari în substanţă activă. Mod de administrare Buscopan se administrează pe cale orală. Drajeurile se administrează întregi, cu o cantitate suficientă de lichid. Nu se va administra Buscopan zilnic sau pe perioade îndelungate de timp fără a investiga cauza durerii abdominale.
Ingrediente
Fiecare drajeu conţine bromură de butilscopolamină 10 mg. Excipient cu efect cunoscut: zahăr 41,182 mg. Pentru lista tuturor excipienţilor va rugam sa consultati prospectul.
Precautii/Restrictii
Bromura de butilscopolamină trebuie utilizată cu prudenţă la pacienţii cu afecţiuni caracterizate prin tahicardie, cum sunt tireotoxicoză, insuficienţă cardiacă sau la pacienţii supuşi intervenţiilor chirurgicale pe cord, deoarece creşterea frecvenţei cardiace poate agrava aceste afecţiuni. Datorită riscului de complicaţii anticolinergice se recomandă prudenţă la pacienţii cu obstrucţie intestinală sau uretrală. Deoarece anticolinergicele pot determina hiposudoraţie, bromura de butilscopolamină trebuie utilizată cu prudenţă la pacienţii cu febră. Bromura de butilscopolamină poate creşte presiunea intraoculară la pacienţii cu glaucom cu unghi închis, netratat anterior sau nediagnosticat. Pacienţii trebuie să efectueze de urgenţă un consult medical oftalmologic în cazul în care apar dureri, hiperemie conjunctivală sau pierderea vederii, în timpul tratamentului bromură de butilscopolamină sau după întreruperea acestuia. În cazuri grave, dacă durerile abdominale de cauză necunoscută persistă sau se agravează, sau se manifestă împreună cu simptome cum sunt febră, greaţă, vărsături, schimbări ale mişcărilor intestinale, sensibilitate/durere abdominală, hipotensiune arterială, leşin sau sânge în fecale, trebuie luate măsuri diagnostice corespunzătoare pentru a investiga etiologia acestor simptome. Nu se recomandă administrarea bromurii de butilscopolamină la pacienţii care prezintă greaţă, vărsături, pierderea apetitului alimentar, scădere în greutate, fatigabilitate, constipaţie severă, febră, disurie, micţiuni dificile, sângerări vaginale anormale, avort sau hemoragii oculte. Buscopan conţine zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.