Matcha Ceai Verde, pudra bio, 60g, Obio
Descoperiti aroma complexa si gustul inconfundabil, bogat, al Matcha pudra bio, 60g - Obio. Bucurati-va de notele vegetale, usor dulci, dar si de accentele usor amarui ale ceaiului de Matcha, precum si de beneficiile asociate cu consumul acestui tip de ceai.
Ce este Matcha?
Matcha este un tip de ceai verde pulverizat, facut din frunzele plantei Camellia sinensis, adica a aceleasi specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb si alte tipuri de ceai verde.
Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietatile sale antioxidante si este o componenta importanta a ceremoniei traditionala japoneza a ceaiului.
Procesul de obtinere a pudrei de Matcha este unul complex si diferit de cel prin care se obtine ceaiul verde obisnuit.
Inainte de a fi culese, plantele ce urmeaza a fi utilizate pentru productia de pudra de Matcha sunt umbrite pentru o anumita perioada de timp. Scopul este acela de a creste continutul de clorofila si aminoacizi (aminoacizii sunt molecule organice esentiale pentru constructia proteinelor in organismul uman, „caramizile” acestora).
Frunzele de ceai verde sunt apoi atent selectionate, aburite rapid, uscate si macinate foarte fin. Aceasta pudra de Matcha poate fi apoi folosita a face ceai si alte bauturi delicioase.
Sugestie pentru prepararea ceaiului Matcha:
Ustensile recomandate: Pamatuf - matura din bambus pentru ceaiul matcha
Ingrediente:
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Produs certificat ecologic
Beneficiile ceaiului Matcha:
Daca aveti in vedere utilizarea Matcha pentru o anumita afectiune, asigurati-va si consultati mai intai medicul dumneavoastra.
Contraindicatiile ceaiului Matcha
Nu se recomanda consumul de ceai Matcha:
persoanelor alergice la planta Camellia sinensis sau la oricare dintre componentele sale;
femeilor insarcinate ori care alapteaza;
persoanelor in varsta si copiilor;
persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arteriala ori afectiuni hepatice.
Cum puteti sa pregatiti Iced Matcha Latte (reteta preluata)
Ingrediente:
1 lingurita ceai Matcha
½ ceasca apa fierbinte
un pahar lapte rece
optional: indulcitor natural
optional: 1 lingurita sirop de vanilie
cuburi de gheata
Mod de preparare:
Amestecati pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag.
Adaugati indulcitorul si siropul de vanilie (daca doriti) si laptele si amestecati intr-un blender.
Adaugati si cuburile de gheata si continuati sa amestecati in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita.
Pudra de Matcha este o simfonie subtila de arome si texturi. Descoperiti acum gustul sau inconfundabil!
Prezentare: 60g