Uleiul de nuca cocos este unul din cele mai apreciate uleiuri din lume, un remediu extrem de pretios ce actioneaza atat la exterior prin consumul in ritualurile de infrumusetare, cat si la interior, prin consumul alimentar.
Este foarte sanatos fiind bogat in proportie de peste 90% in grasimi « bune » – acizi grasi saturati, cel mai important fiind acidul lauric, urmat de cel oleic si linoleic, alaturi de polifenoli, vitaminele E + K si fier.
Iar acuma intrebare care se pune este: cum de un ulei alcatuit in proportie de aproximativ 90% grasimi saturate poate fi sanatos?
Denigrat ani la rand datorita continutului de grasimi saturate, studiile au atestat faptul ca aceste grasimi nu sunt nocive, ci dimpotriva, sunt foarte benefice si promoveaza sanatatea cardiovasculara, ba chiar ajuta la slabit.
Este important de retinut ca nu toate grasimile de acest tip se comporta in acelasi fel in organism. Tipul de acizi grasi care alcatuiesc continutul de grasimi saturate din uleiul de nuca de cocos sunt trigliceridele cu lant mediu, in proportie de aproximativ 65%, care sunt metabolizate diferit. Spre deosebire de acizii grasi cu lant lung (majoritatea grasimilor rele din dieta noastra) care sufera transformari inainte de a fi digerati si absorbiti de catre corpul nostru, trigliceridele cu lant mediu ajung mult mai repede la ficat pentru a produce energie si in acest fel ei nu se depoziteaza in corp sub forma de grasime. De asemenea, acizii grasi cu lant mediu pot ajuta la accelerarea metabolismului, intrucat acestia sunt o sursa instantanee de energie pentru organism.
Cu siguranta veti iubi acest produs datorita versatilitatii si multiplelor beneficii asupra organismului:
In afara de toate acestea, uleiul de cocos are numeroase beneficii si in domeniul frumusetii, mai exact ca ingredient pretios in ingrijirea parului si a pielii.
Pentru piele, produsul este de exceptie: masajul facial sau corporal cu acest ulei ajuta pielea sa se regenereze, este hidratant si are proprietati anti-oxidante. Folosit in mod regulat, mpiedica aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii si deasemenea previne uscarea sau exfolierea acesteia. In cazul bolilor de piele (eczeme, psoriazis, dermatite, rani usoare), aplicarea locala poate duce la rezolvarea sau ameliorarea acestor afectiuni.
Aplicat pe par, uleiul de cocos stimuleaza cresterea acestuia, combate ciupercile fungice, prevenind aparitia matretii, confera volum si stralucire. Bogat in acizi grasi cu rol protector, care adera usor la keratina, principala proteina a parului, uleiul de cocos, aplicat zilnic la varfurile firelor de par, poate reduce ruperea acestora, ajutand la refacerea lor.
Poti folosi uleiul de cocos ca balsam dupa spalare sau masca pentru par. Recomandarea este de a-l lasa cat mai mult pe par pentru eficacitate maxima – de la cateva ore, pana la intreaga noapte, sub un prosop curat.
Asigura-te si TU ca ai uleiul bio de cocos atat in bucatarie cat si pe raftul din baie si bucura-te de intrebuintarile multiple ale acestui produs in fiecare zi!
Pentru toate beneficiile uleiului de cocos, specialistii in nutritie, si chiar medicii, recomanda sa optati pentru un ulei de cocos virgin, organic, presat la rece, nehidrogenat.
Pentru mai multe informatii adresati-va farmacistului ELMAFARM.