Imunitate, frumusete, vitalitate
Energie, remediu anti-stres, tonic general
Camu-camu, pe numele sau stiintifico-latinesc Myrciaria Dubia, este un arbust care creste in padurile tropicale ale Americii de Sud, iar fructele si frunzele sale sunt cel mai adesea folosite in scop medicinal.
Aceste fructe mici, “fructele de padure ale Americii de Sud”, de culoare rosie purpurie se mandresc cu cel mai ridicat continut de vitamina C naturala din lume, pe langa alte vitamine si minerale esentiale, menite a ne mentina sanatosi.
Ani la rand, nimanui nu i-a trecut prin gand sa manance acest fruct, datorita aciditatii si gustului extrem de acru, insa iata ca s-au gandit sa il transforme intr-un supliment, sub froma de pudra , cu un gust foarte bun. Iar aceasta pudra poate fi adaugata cu succes in smoothie-uri, iaurturi, inghetate si desrturi vegane, sau pur si simplu in apa de baut si corpul nostru sa se bucure de avalansa de principii continute. Dozajul recomandat este de 1 lingura rasa(aproximativ 3 gr) pe zi.
In pulberea de camu camu nu se gasesc grasimi, colesterol, sodiu sau zahar; intr-o lingurita de camu-camu veti gasi :
– 20 de calorii
– 43 mg de potasiu
– 4 gr carbohidrati
– 10% Fe(DZ)
– 2% vitamina A(DZ)
– 1,180% vitamin C (DZ)
Vitamina C este un puternic atioxidant ce ajuta la neutralizarea radicalilor liberi responsabili pentru aparitia bolilor cronice sau a imbatranirii timpurii si accelerate. Organismul nostru nu poate lupta de unul singur cu toti acesti radicali liberi si in plus, nu produce vitamina C, tocmai de aceea este extrem de important sa consumam alimente care contin si vitamina C. Iar aceasta isi exercita cel mai bine efectul daca este luata din sursa naturala, fiind inconjurata si de substante menite in ai creste absorbtia. Camu-camu este si o sursa excelenta de calciu, potasiu, fier si are un complex de vitamine si aminoacizi care ii favorizeaza absorbtia.
Si, ca sa va faceti o idee, in comparatie cu portocalele (gram la gram), camu-camu contine de pana la 50 de ori mai multa vitamina C, de 10 ori mai mult fier, de 3 ori mai multa vitamina B3, de doua ori mai multa vitamina B2 si cu 50% mai mult fosfor.
Un exemplu sanatos si delicios de a introduce pulberea de camu-camu in dieta zilnica, pentru cresterea imunitatii si totodata pentru efectul anti inflamator, este de a o adauga in smoothie-ul de dimineata. Fiind o sursa naturala de vitamina C, pulberea poate fi folosita impreuna cu pulberea de MSM (metilsulfonilmetan), pentru regenerarea colagenului si prevenirea aparitiei durerilor reumatice.