Apa şi săpunul natural sunt esenţiale pentru a menţine o igienă corporală normală şi pentru a menţine pielea curată. Medicii dermatologi recomandă ca baia sau duşul să fie făcute de 2-3 ori pe săptămână. Este recomandată deprinderea timpurie a copiilor cu o igienă corporală corectă. Igiena corporală trebuie tratată diferit în funcție de genul de activitate prestată și de vârstă: sportivii sau persoanele care prestează activităţi fizice intense să se spele la finalul activităţilor respective, iar persoanele vârstnice, dat fiind faptul că pielea își pierde din elasticitate și se subțiază, vor acorda o atenție mai mare hidratării pielii, folosind eventual săpunuri speciale. Pentru o curaţare mai profundă a pielii se pot folosi bureţi de baie neabrazivi. Această metodă de curaţare prezintă şi avantajul îmbunătăţirii microcirculaţiei şi al îndepărtării celulelor moarte.
După ce corpul a fost spălat – săpunit bine şi clătit – uscarea se va face prin tamponare cu un prosop curat. Prosopul şi săpunul solid folosit trebuie să fie personale. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru lenjeria de corp şi cea de pat. După fiecare baie sau duş se vor îmbrăca haine curate.
Produse pentru îngrijirea corpului găsiți pe https://www.elmafarm.ro/dermatocosmetice/ingrijire-corp .
Spălarea mâinilor este cea mai bună strategie de luptă în fața infecţiilor.
Pentru a menține sănătatea voastră și a membrilor familiei voastre (în special a copiilor) aplicați aceste reguli simple de igienă a mâinii:
Pasul 1. Umeziți măinile
Pasul 2. Aplicați săpun
Pasul 3. Frecați energic mâinile cel puțin 15 secunde.
Pasul 4. Spălați bine dosul mâini, între degete, încheieturile.
Pasul 5. Clătiți bine sub jet de apă.
Pasul 6. Uscați mâinile cu un prosop curat
Igiena scalpului este foarte importantă pentru că de ea depinde atât sănătatea cât şi frumuseţea părului nostru. Prin spălarea pielii capului se înlătură celulele moarte, toxinele, bacteriile - produse chimice care pot crea un mediu favorizant pentru dezvoltarea unor boli. Spălarea părului înlătură sebumul şi transpiraţia în exces precum şi substanţele nedorite (praf, substanţe chimice, celule moarte).
Pentru o iginenă corectă trebuie să învăţăm câţiva paşi simpli pentru îngrijirea părului:
Cât de des să ne spălăm pe păr?
Părul trebuie îngrijit în funcţie de vârstă, tipul scalpului (gras, uscat, sensibil) şi tipul de activitate.
Regulile periajului corect
Periuţa de dinţi trebuie schimbată când începe să se uzeze, cel puţin o dată la trei luni. De reţinut că este indicat să vă schimbaţi periuţa de dinţi după ce aţi suferit de o răceală, pentru că periuţa acumulează bacteriile şi se poate produce o reinfectare.
Produsele pentru igiena orala le găsiți aici : https://www.elmafarm.ro/igiena-personala/igiena-orala
O dată pe an este necesar consultul medicului dentist pentru a verifica starea de sănătate a danturii și pentru a primi sfaturile cele mai potrivite pentru noi.