Indulcitor natural numit si zahar de mesteacan cu indice glicemic mic si calorii putine xylitolul este un îndulcitor sănătos utilizat de diabetici si nu numai.
Descriere produs:
Indulcitor natural de origine vegetala, are un gust foarte asemanator si dulceata zaharului obisnuit. Xylitol, numit de asemenea si zahar de mesteacan, este printre altele prezent in multe plante, fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarta unor copaci si chiar si organismul uman produce o cantitate foarte mica de 5 pana la 10 grame, folosind caile de metabolism. Are un indice glicemic scazut ( GI = 7 ) si poate fi utilizat de catre diabetici deoarece nu produce salturi ale nivelului de zahar din sange. Xilitolul are aproape cu 40% mai putine calorii decat zaharul. Bacteriile Streptococica mutans care sunt responsabile pentru majoritatea cariilor dentare, percep xylitolul ca pe o sursă de energie, motiv pentru care acestea îl "încorporează" dar nu-l pot folosi ca sursa de energie. Neputand produce acizi, bacteriile nu pot ataca smalţul dentar. Cercetarile au relevat eficienta xilitolului in igiena orala, curatarea sistemului respirator, diabet, controlul greutatii, sanatatea oaselor, sanatatea pielii. Ajuta in absorbtia calciului si a vitaminelor B si furnizeaza cantitati de glicogen ficatului, un procent de 10% este metabolizat de rinichi si diferenta este folosita de celule, cortexul suprarenal, plamani, creier si alte tesuturi.
Alte beneficii:
Ingrediente:
Utilizare:
Conditii de pastrare: in loc uscat, ambalajul de tip zip permite inchiderea etansa dupa fiecare utilizare
Prezentare: 400g