Migdale crude bio x 150g (Deco)
-
Producator:
DECO
-
Prezentare:
150g
* Preturile afisate pe site sunt valabile doar pentru comenzile online, preturile din fiecare punct de lucru putand varia.
Descriere
Arbore longeviv, originar din Persia, Siria si Nordul Africii, intens cultivat în sudul Europei, Asia si Africa, pentru fructele sale drupe ale caror cotiledoane sunt comestibile, migdalele. Arbore sacru în Antichitatea greaca, migdalul este un simbol al esentei divine ascunse, precum miezul în coaja în fiecare om. Migdalele crude bio contin: 45 - 55 % ulei gras, 20 % proteine (amandina), glucide, 1,3 - 1,5 % enzime, sfingolipide, steroli, alfatocoferol, vitamine din grupul B (B1, B2, acid pantotenic, acid folic), carotenoizi, substante minerale (fier, zinc, cupru, magneziu, fosfor), substante azotate. Migdalele crude constituie o sursa naturala de antioxidanti, dar si de alti nutrienti cu rol bine definit în procesul de preventie cardiovascular. Consumul de migdale crude bio de 25 g migdale fara coaja pe zi contribuie la preventia primara si secundara cardiovasculara.
Proprietati
Proprietati variate migdale crude: sursa de antioxidanti, acizi grasi mononesaturati (sunt asimilati de catre organism), fitosteroli, proteine vegetale si polifenoli – cu aplicatii cosmetice, fac din migdale o valoroasa materie prima pentru obtinerea ingredientelor cosmetice cu functii diferite. Laptele de migdale este utilizat în afectiuni ale cailor respiratorii inferioare. Migdalele se consuma crude. Asta înseamna ca, daca nu sunt procesate termic (prajite sau fierte), ele îsi pastreaza toti nutrientii, vitaminele si enzimele. Însa modalitatea optima de a consuma migdalele este hidratarea. Asta înseamna ca, de fiecare data când dorim sa pregatim ceva cu migdale, trebuie sa le lasam la hidratat cu cel putin 8h înainte. Asta nu înseamna ca daca nu le hidratam înainte, ele nu sunt bune de consum, însa, prin hidratare, le “trezim”, pentru ca migdalele, la fel ca si nucile, sunt uscate si prin hidratare ele se trezesc. Asta înseamna ca si nutrientii si vitaminele din ele “se trezesc” si devin mult mai usor de digerat. Putem sa servim salata cu migdale crude bio, ne bucuram de pate de migdale, de lapte de migdale. Ce sa mai zic de dulcele raw vegan care abunda în retete cu si despre migdale. Delicioase si sanatoase.
Ingrediente
migdale crude bio, din agricultura ecologica.