Fulgi de migdale organice 100g(Deco)
Stoc:
Stoc Limitat
Cod:
TI80923
-
Producator:
DECO
-
Prezentare:
100g
* Preturile afisate pe site sunt valabile doar pentru comenzile online, preturile din fiecare punct de lucru putand varia.
Descriere
Arbore longeviv, originar din Persia, Siria si Nordul Africii, intens cultivat în sudul Europei, Asia si Africa, pentru fructele sale drupe ale caror cotiledoane sunt comestibile, migdalele. Arbore sacru în Antichitatea greaca, migdalul este un simbol al esentei divine ascunse, precum miezul în coaja în fiecare om. Fulgii de migdale bio contin: 45-55% ulei gras, 20% proteine (amandina), glucide, 1,3-1,5% enzime, sfingolipide, steroli, alfatocoferol, vitamine din grupul B (B1, B2, acid pantotenic, acid folic), carotenoizi, substante minerale (fier, zinc, cupru, magneziu, fosfor), substante azotate. Fulgii de migdalele constituie o sursa naturala de antioxidanti, dar si de alti nutrienti cu rol bine definit în procesul de preventie cardiovascular. Consumul de fulgi de migdale are rol de preventie primara si secundara cardiovasculara.
Proprietati
Proprietati variate fulgi de migdale bio: sursa de antioxidanti, acizi grasi mononesaturati (sunt asimilati de catre organism), fitosteroli, proteine vegetale si polifenoli – cu aplicatii cosmetice, fac din migdale o valoroasa materie prima pentru obtinerea ingredientelor cosmetice cu functii diferite. Laptele de migdale este utilizat în afectiuni ale cailor respiratorii inferioare. Migdalele se consuma în stare cruda. Asta înseamna ca, daca nu sunt procesate termic (prajite sau fierte), ele îsi pastreaza toti nutrientii, vitaminele si enzimele. Însa modalitatea optima de a consuma migdalele este hidratarea. Asta înseamna ca, de fiecare data când dorim sa pregatim ceva cu migdale, trebuie sa le lasam la hidratat cu cel putin 8 ore înainte. Asta nu înseamna ca daca nu le hidratam înainte, ele nu sunt bune de consum, însa, prin hidratare, le “trezim”, pentru ca migdalele, la fel ca si nucile, sunt uscate si prin hidratare ele se trezesc. Asta înseamna ca si nutrientii si vitaminele din fulgii de migdale “se trezesc” si devin mult mai usor de digerat. Putem sa servim salata cu migdale, ne bucuram de pate de migdale, de lapte de migdale.
Ingrediente
fulgi de migdale bio, din agricultura ecologica.